Κύριε Δ/ντή

Διαβάζοντας την Παρασκευή τη λογοδοσία του Δημάρχου Μουζακίου, ειλικρινά δεν ήταν στις προθέσεις μας  να τοποθετηθούμε, γιατί τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται  από το έτος 2005  και έχουν απαντηθεί.

Λόγω όμως των συνεχών ερωτήσεων, διαμαρτυριών και προβληματισμού  από πολλούς Δημότες, Καλούμαστε   να πάρουμε θέση.

Συμμετείχαμε λοιπόν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου όπου ο Δήμαρχος έκανε τον απολογισμό πεπραγμένων έτους 2011.

Αυτό ήταν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής  και έπρεπε να γίνει σε μία μεγάλη αίθουσα  για να παραβρεθούν οι Πολίτες , οι Φορείς και κυρίαρχα τα Τοπικά Συμβούλια τα οποία λογοδοτούν κι αυτά έμμεσα ενώπιον των Δημοτών , κατά κύριο λόγο όμως  λογοδοτεί ο Δήμαρχος. Στη συνεδρίαση σχολιάστηκε  δυσμενώς η  απουσία Πολιτών, Φορέων και Τοπικών Συμβουλίων, δημιουργώντας ερωτηματικά για ποιόν γίνεται η έκθεση πεπραγμένων.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου αποφεύγει να κάνει Δημόσια  Απολογισμό με αντίλογο,  γιατί δεν έχει να πει κάτι το  ουσιώδες.

Είχαμε λοιπόν μία θλιβερή επανάληψη  Απολογισμών 2003-2011, ακούστηκαν πολλά εκατομμύρια  και έγινε λόγος  για  έργα που  έτρεξαν άλλοι  να τα υλοποιήσουν,  αλλά ο Δήμαρχος Μουζακίου ΄΄τα οικειοποιήθηκε ΄΄. Αναφέρουμε ενδεικτικά  τον αναδασμό Χάρματος – Καππά  και την παράκαμψη Ριζοβουνίου και  ρωτάμε,Τι έκανες εσύ Δήμαρχε  γι αυτά;  Δυστυχώς αγαπητοί μου απάντηση δεν υπάρχει   γιατί ΄΄ Όλα είναι ενταγμένα στο επικοινωνιακό του  παιγνίδι και στο πολιτικό όφελος΄΄ . Εμείς όμως θα απομακρυνθούμε από αυτό,  γιατί δεν είναι στις  προθέσεις μας  να μηδενίσουμε τα πάντα, αλλά  επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό και παραδεκτό ότι χρειάζεται σοβαρότητα στη λογοδοσία υπεύθυνων πολιτικών ανδρών. Δεν είναι δυνατό να ισχυρίζεσαι ότι έκανες έργο επικαλούμενος ότι έχεις φιλαρμονική στο Δήμο ή έκανες μία  ύδρευση από το έτος 2005 ή τα πεζοδρόμια στο Μουζάκι των οποίων η χρησιμότητα όχι μόνον αμφισβητείται αλλά τώρα χρειάζονται και διορθωτικές  παρεμβάσεις  Και εν πάσει περιπτώσει αυτά αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν . Η ζωή τραβάει μπροστά, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει η καθημερινότητα  και η Δημοτική Αρχή οφείλει να τα συμπεριλάβει και να δώσει λύσεις. Αυτό δεν το έπραξε ο Δήμαρχος Μουζακίου  γι αυτό και η Λογοδοσία του δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, δημιουργώντας σε μας την υποχρέωση να του θυμίσουμε τι έλεγε παλιότερα και τι έκανε το έτος 2011.

Μίλαγε για γραφείο παροχής πληροφοριών Ευρωπαικών Προγραμμάτων  και έταζε Εργατικές Κατοικίες στο Μαυρομμάτι, Τα ξέχασε.

Μιλάει για συστήματα τηλεδιαχείρισης φωτισμού και HELTH  KIOSK τη στιγμή που οι Δημότες του δεν έχουν τη δυνατότητα να ανακοινώσουν σε έναν αριθμό τηλεφώνου μία βλάβη στο φωτισμό,στην ύδρευση, στο οδικό δίκτυο αλλά  πρέπει να επισκεφθούν το Δημαρχείο, για να  υποχρεωθούν κιόλας.

Λησμόνησε  βασικές του προτεραιότητες όπως  Σφαγεία –Κλειστό-Σύνδεση με Λίμνη Πλαστήρα – Σύνδεση με Ροπωτό – Σήραγγα Τυμπάνου – Φράγμα Μουζακίου – χιονοδρομικά – κατασκηνώσεις και άλλα πολλά τα οποία ο ίδιος έλεγε, αυτός  υπερηφανεύονταν και μερικές φορές πανηγύριζε. Τελικά   αφού δεν  μπόρεσε, άλλα τα ξέχασε  κι άλλα δεν τα ανέφερε καθόλου. Αν κάποιος όμως του τα υπενθυμίσει, τότε την άλλη μέρα βλέπουμε στον τύπο ΄΄ανούσια διεκδικητικά δημοσιεύματα, παρεμβάσεις στο δημόσιο διάλογο, Επικοινωνιακά τρυκ, Προχειρότητες,αστειότητες ΄΄και παντελή έλλειψη σοβαρού πολιτικού λόγου για υλοποίηση έργων όπως το Φράγμα Μουζακίου.  Και εν πάσει περιπτώσει   Αυτά τα ξέχασε, τα άλλα όμως γιατί τα παρέλειψε;

Γιατί Δήμαρχε  δεν ενημερώσατε  τους Δημότες της Βατσουνιάς, της  Κρυοπηγής και των άλλων Τ.Κ  για τις υπέρογκες αυξήσεις στην άρδευση  οι οποίες ξεπέρασαν το 500% ! Κρυφό είναι; Τι θα κάνετε στη Μαγουλίτσα για το ίδιο θέμα;

Δεν θεωρείται υποχρέωσή σας να εξηγήσετε στους κατοίκους της Βατσουνιάς τι έχει συμβεί με το μέρισμα της Υδροηλεκτρικής;

Γιατί δεν ενημερώσατε τους Δημότες του Μουζακίου για τις καινούργιες και πρωτόγνωρες δραστηριότητες της  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, οι οποίες είναι  ΄΄Καφφές μετά τα μνημόσυνα στο ΚΑΠΗ του Μουζακίου ΄΄Και η απ ευθείας ΄΄Ανάθεση εργασίας για Δεξίωση – Μπουφέ ΄΄.

Πότε θα μάθουν οι κάτοικοι Παμίσου και Μουζακίου τις αυξήσεις στην ύδρευση; Ρωτάνε οι  Δημότες  Αγναντερού, Ριζοβουνίου, Κρανιάς Παλαιοχωρίου  και Μαγούλας  αν  η αύξηση είναι της τάξεως του  800%,1000% ή 1300%; Πέστε τους να το ξέρουν. Όπως επίσης πρέπει να μάθουν οι  κάτοικοι  Κρανιάς, Παλαιοχωρίου και Μαγούλας από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο  κεντρικός  αγωγός  ύδρευσης  και τι  θα κάνετε εσείς για την αντικατάστασή του.

Απουσιάζει Δήμαρχε  από τη λογοδοσία σας η παρέμβαση για τον κόμβο στη Λωξάδα, Θεωρούμε ότι πρέπει να το αντιμετωπίσετε με προτεραιότητα.

Είχατε υποχρέωση να λογοδοτήσετε για τον οικονομικό εκτροχιασμό του Δήμου, για τα περιβόητα Χρέη, για τα λεφτά της Αμερικής στο Δημοτικό Σχολείο Πορτής, για τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, για τα λίγα έργα που έγιναν και την κατάσταση στο Οδικό Δίκτυο. Αν δε είχατε πολιτικό θάρρος  και σας ενδιέφερε η υγεία των κατοίκων, έπρεπε να αναφερθείτε και στους λόγους που το καλοκαίρι στο Μουζάκι τα φρεάτια όμβριων είναι σκεπασμένα με χαλιά και κουρελούδες. Η δυσοσμία προφανώς δεν σας αγγίζει  αφού είστε  απών.

Είναι απορίας άξιο γιατί "κρατάτε μυστικό το Μνημόνιο" που υπογράψατε, προκειμένου να πάρετε δάνειο 1,5 εκατομμύριο  ευρώ για την αποχέτευση,  Δώστε το στη δημοσιότητα για να δούμε τι εκχωρήσατε  στους Δανειστές; Αληθεύουν;

Ποτέ δεν λογοδοτήσατε για τη Διοίκησή σας, τη διαχείριση,  τη διαφάνεια και τις μετακινήσεις σας  με τα αυτοκίνητα του  Δήμου. Δεν θέλετε να μάθουν οι Δημότες για τις απ ευθείας αναθέσεις –προμήθειες, προσλήψεις και σε ποιους. Είχατε όμως υποχρέωση να μιλήσετε ΄΄για το νόμιμο και το ηθικό σε όλες τις ενέργειες ΄΄.

Λησμονήσατε να πείτε στη νεολαία που είναι το Πνευματικό Κέντρο.

Ξεχάσατε να λογοδοτήσετε για το περιβάλλον. Πείτε μας τι κάνατε για να το  προστατέψετε;  Μιλήστε για τα νεκρά ψάρια στο ποτάμι  και  τις χωματερές. Καλέστε τους Δημότες να επισκεφθούν τον Πάμισο.  Πέστε τους για τις αμμοληψίες Τα χιλιάδες κυβικά που έφυγαν, Και για τα χρήματα που περιμένετε.

Πρέπει  να λογοδοτήσετε για την απογραφή του 2011 που βρήκε το Δήμο Μουζακίου με 5.000 κόσμο λιγότερο. Οφείλετε να εξηγήσετε  τη σχέση πληθυσμού και ανάπτυξης και να αιτιολογήσετε  το γεγονός γιατί ο κόσμος έφυγε. Δεν την είδαν την ανάπτυξη; Με τους ανέργους τι γίνετε; Υπάρχουν; Τους ξέρετε πόσοι είναι; Τι να κάνουν; Να περιμένουν τα μελλούμενα  ευρωπαικά   προγράμματα  για τα οποία υπερηφανεύεστε;  Αυτά και άλλα πολλά, έπρεπε να πει ο Δήμαρχος στη Λογοδοσία του  κι όχι να αραδιάζει  ευημερούντες αριθμούς. Διοικεί το Δήμο δέκα χρόνια  και έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του. Δυστυχώς                           

                                            Μουζάκι 23/7/2012

                                Βασιλάκος Αστέριος –Γιώτης Λάμπρος

                                   Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου

TPL_JM-MICA_ADDITIONAL_INFORMATION