Κύριε Δ/ντά,

Αναμενόμενη και απολύτως προβλέψιμη κρίνουμε την αντίδραση των δύο συμβούλων της μειοψηφίας, κ.κ. Γιώτη και Βασιλάκου, έτσι όπως εκδηλώθηκε με τα γραφόμενά τους σε πρόσφατο κείμενό τους στην εφημερίδα σας, σχετικά με την έκθεση πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2011, που παρουσιάσαμε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου την 18-7-2012.

Και είναι προβλέψιμη η στάση τους, τόσο στον τύπο, όσο και στην εν λόγω συνεδρίαση, γιατί, όπως ορθά λέγει ο λαός μας, «καθείς με τα όπλα του». Και τα όπλα των συγκεκριμένων συμβούλων ήταν και είναι ο μηδενισμός, η ακύρωση των πάντων, η σκόπιμη άρνησή τους να δουν κατάματα την πραγματικότητα και το σύνολο των έργων που εκτελέστηκε ή εκτελείται στον Δήμο μας και η έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής αντίληψης και κριτικής των πραγμάτων και επιχειρηματολογίας.

Ισχυρίζονται κάπου στο κείμενό τους ότι η λογοδοσία του Δημάρχου δεν αντέχει σοβαρή κριτική. Ας αναλογιστούν όμως οι ίδιοι και ας αντιληφθούν και οι δημότες μας αν είναι στα προσόντα τους η σοβαρή κριτική και αν την έχουν ασκήσει ποτέ μέχρι τώρα, προφορικά ή εγγράφως. Γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι της μειοψηφίας (που απ’ ότι διαφαίνεται αποτελούν οικτρή μειοψηφία ακόμη και στους κόλπους της μειοψηφίας), ότι οι δημότες του Δήμου Μουζακίου, του Καλλικρατικού σήμερα, του Καποδιστριακού παλιότερα, επιδοκιμάζουν το έργο μας και τις αποφάσεις μας επί σειρά δημοτικών θητειών, επιβραβεύοντάς μας για τα πεπραγμένα μας στις εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με υψηλά ποσοστά. Που σημαίνει ότι και κριτήριο έχουν και άποψη για τα τοπικά ζητήματα και μας εμπιστεύονται για την καλύτερη δυνατή προώθησή τους. Ας μην υποτιμάνε οι εν λόγω κύριοι της μειοψηφίας τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος.

Το γεγονός ότι δεν προσήλθαν δημότες στην ειδική συνεδρίαση να παρακολουθήσουν τα πεπραγμένα δεν σημαίνει ότι δεν γνώριζαν και δεν εκλήθησαν. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες, ανοιχτές στο κοινό και δύναται ο καθένας ελεύθερα και χωρίς αποκλεισμούς να τις παρακολουθήσει. Αλλά όταν οι δημότες ζουν την καθημερινότητα, βλέπουν την πληθώρα των έργων που έχουν εκτελεστεί στην πορεία της θητείας μας, με την ανοχή τους για τα όποια προβλήματα προκύπτουν και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, σε συνδυασμό με την καθημερινή επαφή που έχει η διοίκηση του Δήμου μαζί τους, επί της ουσίας επικροτούν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

Επειδή για μια ακόμη φορά ο λόγος των δύο συγκεκριμένων συναδέλφων της μειοψηφίας (σε σύνολο 11 συμβούλων της μειοψηφίας) εξαντλείται στο μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν, στο ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι το έργο που εκτελέστηκε είναι σημαντικό και πρωτόγνωρο για το Μουζάκι σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακό, αγροτικό, πολιτιστικό, θεσμικό, τεχνικών έργων κλπ. έτσι όπως παρουσιάστηκε στην έκθεσή μας στο δημοτικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε στον τύπο. Το απόθεμα μελετών μας επίσης πλούσιο με τεράστιες δυνατότητες επί πλέον απορρόφησης Ευρωπαϊκών Πόρων.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας άριστη συγκριτικά με άλλους Δήμους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και συλλογικής δουλειάς, χρηστής διοίκησης και ορθής διαχείρισης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συνδημοτών μας. Και επειδή σαφώς η ζωή εξελίσσεται και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται εμείς αφουγκραζόμαστε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας των πολιτών μας και δίνουμε λύσεις με το όποιο κόστος. Ας αναρωτηθούν και οι κύριοι Γιώτης και Βασιλάκος τι μέτρα και λύσεις προτείνουν, πέρα από την στείρα αντιπολιτευτική τους τακτική.

Αλλά όταν φτάνουν στο διά ταύτα, παγίως και επανειλημμένως σιωπούν και πετάνε το μπαλάκι στη δημοτική αρχή, γιατί ενδόμυχα ξέρουν, ότι λύσεις δεν έχουν και περιμένουν από μας λύσεις και απαντήσεις. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Όπως ξεκινήσαμε και πράττουμε, έτσι θα συνεχίσουμε. Ευχαριστούμε θερμά και τους συνδημότες μας που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν με την ψήφο τους, επιδοκιμάζοντας το έργο μας και την πολιτική μας πρακτική και ταυτόχρονα αποδοκιμάζοντας τη μηδενιστική στάση των κ. κ. Γιώτη και Βασιλάκου κατατάσσοντάς τους μόνιμα στα έδρανα της μειοψηφίας.

Υποσχόμαστε σ’ όλους τους δημότες μας ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε άοκνα, με μεράκι, σχέδιο και όραμα ώστε ο Δήμος Μουζακίου να είναι στην πρωτοπορία των εξελίξεων αγνοώντας όλες τις μηδενιστικές φωνές και τη στείρα αντιπολίτευση που είναι το μοναδικό πολιτικό εργαλείο των κ.κ. Γιώτη και Βασιλάκου.

TPL_JM-MICA_ADDITIONAL_INFORMATION