Πώς θα έρθετε

Το χωριό μας απέχει 10 χιλ. από την κωμόπολη του Μουζακίου που είναι και η έδρα του Δήμου, 30 χιλ. από Τρίκαλα και 38χιλ. από την Καρδίτσα που είναι οι πλησιέστερες πόλεις. Από Αθήνα απέχει 340χιλ. και από Θεσσαλονίκη 250 χιλ. συνολικά. Για την άφιξή σας θα πρέπει να κινηθείτε οδικός, ενώ στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αυτοκίνητο εναλλακτική λύση είναι το ΚΤΕΛ Μουζακίου που σας οδηγεί μέχρι το χωριό μας. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής σε κανονικό μέγεθος και σε μεγάλο μέγεθος.

 

Που θα διανυκτερεύσετε

Επειδή τα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή είναι περιορισμένα, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε το ταξίδι προς τα μέρη μας, να έχετε προνοήσει και δεσμεύσει το δωμάτιο διαμονής σας. Σημαντικό επίσης να γνωρίζετε ό,τι κατά τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει απαραιτήτως να είστε εξοπλισμένοι με χιονοαλυσίδες καθώς οι χιονοπτώσεις είναι συχνές και πολλές φορές με μεγάλη ένταση. Καταλύματα θα βρείτε:

bullet

Ακριβώς στο κέντρο του χωριού θα βρείτε τα νεόκτιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Τσιτσώνη Γεώργιου. Τηλ: 2445041264 & 2445042770.

bullet

Σε απόσταση 5 χιλ. εκτός του χωριού και προς τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας θα βρείτε το ξενοδοχείο Κουτσικουρής με 10 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα.

bullet

Οι επόμενες πλησιέστερες δυνατότητες διαμονής είναι στο Μουζάκι όπου εκεί μπορείτε να βρείτε το νεόκτιστο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mouzaki Palace με 42 δωμάτια, το ξενοδοχείο Αpolis με 10 δωμάτια και τέλος τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (6) Πανόραμα (Τηλ. 24450-41313 & 49015).

 

Που θα φάτε

Εντός του χωριού στα καφενεία που λειτουργούν ταυτόχρονα σερβίροντας διάφορους μεζέδες και πιάτα της ώρας. Επίσης σε όλα τα προαναφερόμενα καταλύματα θα βρείτε χώρους εστίασης καθώς και εντός του Μουζακίου θα βρείτε πολυάριθμα εστιατόρια και ταχυφαγεία. Εάν αναζητάτε όμως κάτι ποιο εξεζητημένο τότε υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες:

bullet

Εστιατόριο "Κεραμαριό" στον ομώνυμο οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Δρακότρυπας που απέχει συνολικά 9χιλ. από το χωριό μας.  

bullet

Ταβέρνα "Λαδόκολλα" εντός της "Αγροικία Φώτη"στην είσοδο του χωριού Κρυοπηγής 4χιλ. (χωματόδρομος) από το χωριό μας  ή 12χιλ. με κατεύθυνση προς Μουζάκι και εν συνεχεία ακολουθώντας το δρόμο προς Λίμνη Πλαστήρα.

bullet

Εστιατόριο "Το Χάνι του Ηλία" 2χιλ. πριν φθάσετε στο Μουζάκι από το χωριό μας (συνολικά 8χιλ.)

bullet

Εστιατόριο "Παραμύθι" στο 1ο χιλ. Μουζακίου - Γελάνθης (συνολικά 11χιλ.)

bullet

Εστιατόριο "Η Γωνιά" στην είσοδο του Μαυρομματίου από Μουζάκι (συνολικά 11χιλ.)

 

 

Ποια μέρη θα επισκεφθείτε

Η ευρύτερη περιοχή μας διαθέτει εκπληκτικά σημεία είτε φυσικής ομορφιάς, είτε ιστορικής αξίας που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας. Σας παραθέτουμε μερικά από αυτά, για να προγραμματίσετε τις μέρες που έχετε στην διάθεσή σας καλύτερα και να πάρετε μια πλούσια γεύση από τα μέρη μας.

bullet

Με αφετηρία το χωριό μας μπορείτε να περιπλανηθείτε στα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας, να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Σπηλιάς και να απολαύσετε την φυσική λίμνη της Στεφανιάδας που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες έπειτα από κατολισθήσεις.  

bullet

Διαδρομή προς την Λίμνη Πλαστήρα μέσω Κρυοπηγής, Ανθοχωρίου, Κερασιάς (12χιλ. εκ' των οποίων τα 4 πρώτα χωματόδρομος ή 20χιλ. με κατεύθυνση προς Μουζάκι και εν συνεχεία ακολουθώντας το δρόμο προς Λίμνη Πλαστήρα). Συνιστούμε στάση στα Καλύβια Πεζούλας στο επίπεδο της λίμνης όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε και το μπάνιο σας στην πλαζ της Πεζούλας. Μπορείτε να κάνετε ολόκληρο το γύρο της λίμνης περνώντας κατά σειρά από Νεοχώρι, Μπελοκομίτη, Φράγμα, Μούχα, Καστανιά, Λαμπερό, Τσαρδάκι, Μεσενικόλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι σύνολο 60χιλ. Πανοραμική θέα της λίμνης θα έχετε από το Νεοχώρι ενώ στο Φράγμα θα βρείτε ντόπια προϊόντα και αντικείμενα που θα σας θυμίζουν την εκδρομή σας. Σημαντικά σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος είναι και οι μονές Παναγία Πελεκητή και Ιερά Μονή Κορώνας αλλά θα χρειαστούν μικρές παρακάμψεις.

bullet

Επίσκεψη στην γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι όπου θα δείτε τον έφιππο ανδριάντα του (12χιλ).

bullet

Διαδρομή Πευκόφυτο - Μουζάκι - Πύλη - Ελάτη -  Περτούλι(48χιλ.). Μετά την Πύλη μπορείτε να κάνετε στάση και να θαυμάσετε την μονότοξη πέτρινη γέφυρα που αριθμεί σχεδόν 500 χρόνια ζωής. Απολαύστε την μαγική διαδρομή περνώντας από την γραφική Ελάτη, και ολοκληρώστε την διαδρομή σας στο Περτούλι όπου υπάρχει και το χιονοδρομικό κέντρο. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς επίσης 5 αιώνων ζωής (αν και θα χρειαστεί να γίνει παράκαμψη της σχεδιαζόμενης διαδρομής μετά την Πύλη ακολουθώντας τις πινακίδες προς Άρτα - Μεσοχώρα - Στουρναραίικα -Παλαιοκαρυά) που είναι μονότοξο και φιλοξενεί και ένα καταρράκτη ύψους 12 μέτρων.

bullet

Διαδρομή Πευκόφυτο - Μουζάκι - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μετέωρα (50χιλ.) όπου μπορείτε να θαυμάσετε ένα εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης και ταυτόχρονα να επισκεφθείτε κάποιες από τις 6 μονές που παραμένουν ανοιχτές (Το Μεγάλο Μετέωρο, η μονή Βαρλαάμ, η μονή Αγίου Στεφάνου, η μονή Αγίου Νικολάου (Αναπαυσά), η μονή Ρουσάνου και η μονή Αγίας Τριάδας).

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


  Αστυνομία Μουζακίου 24450 42101
  Κέντρο Υγείας Μουζακίου 24450 49100
  Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου 24450 43199
  ΚΤΕΛ Μουζακίου 24450 41221
  Δασαρχείο 24450 41233
  Κ.Ε.Π. 24450 49121-22
  Δήμος Μουζακίου 24450 43243
  ΤΑΞΙ Μουζακίου 24450 41777
  Νοσοκομείο Καρδίτσας 24410 65555
  ΚΤΕΛ Καρδίτσας 24410 24410-11, 24410 21001
  Ο.Σ.Ε. Καρδίτσας 24410 21402

 


 

 

 

 

 

 

 

TPL_JM-MICA_ADDITIONAL_INFORMATION